top of page

Παιδική αυτοάμυνα, το παιδί σου θα σε ευγνωμονεί για μια ζωή!


Όντας γονείς 2 μικρών κοριτσιών γεννήθηκαν πολλά ερωτήματα και σε εμάς, όπως και σε πολλούς νέους γονείς!

Σε τι κόσμο φέραμε τα παιδιά μας; Πως μπορούν να προστατεύονται μόνα τους; Πως να τα συμβουλέψω σωστά, πχ όταν τα πειράζουν στο σχολείο ή πέσουν θύματα ενδοσχολικής βίας; Πως μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοί τα βράδια όταν τα παιδιά μας μεγαλώσουν και βγαίνουν έξω μόνα τους;

Αυτά ήταν μερικά από τα δεκάδες ερωτήματα μα και ανασφάλειες που είχαμε στο θέμα της ασφάλειας των παιδιών μας.

Παρόλο που ήμουν και τότε ειδικός εκπαιδευτής στην αυτοάμυνα και αυτοπροστασία των ενηλίκων και γνώστης πολλών πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων, αυτά ήταν ερωτήματα που δεν μπορούσα να απαντήσω!!

Μία μέρα στην παιδική χαρά ένα παιδί χτύπησε την μεγάλη μας κόρη!

Η γυναίκα μου την πήρε στην άκρη και την συμβούλεψε να μην κλαίει παρηγορώντας την πως αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν...!

Εγώ σαν "γνήσιος" πατέρας πήγα εκεί και την συμβούλεψα να χτυπήσει το άλλο παιδί όπως την χτύπησε, για να μην γίνετε θύμα στην ζωή της...!

Τότε ξεκίνησε ο διαπληκτισμός με την γυναίκα μου για το ποιος είχε δίκιο...!

Δεν μπορούσα να πιστέψω πως τα πράγματα είναι μόνο άσπρα ή μαύρα... σίγουρα υπήρχε και άλλη λύση, αλλά ποια;;

Αυτό με προβλημάτισε πολύ, ήθελα να συμβουλέψω το παιδί μου με τον σωστό και σύγχρονο παιδαγωγικό τρόπο και όχι όπως "πίστευα" πως "μάλλον" είναι σωστό!!

Έτσι πήρα μια μεγάλη απόφαση που θα άλλαζε την ζωή όλων μας...!!

Αποφάσισα να μπω στην ανωτάτη σχολή εκπαιδευτών για παιδιά!

Ο κύριος και μοναδικός λόγος... ήταν οι κόρες μου!

Έτσι και έγινε!

Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσες πληροφορίες και επιστήμη υπήρχε γύρω από αυτά τα θέματα και εγώ δεν είχα ΙΔΈΑ!!!!

Όταν ολοκλήρωσα την σχολή, εξετάστηκα, αποφοίτησα και πιστοποιήθηκα, επέστρεψα στο νησί και ξεκίνησα αμέσως την εκπαίδευση!

Η εκπαίδευση των κοριτσιών δεν γινόταν μόνο στην αίθουσα του γυμναστηρίου, η εκπαίδευση ήταν συνεχής και παντού, σε σούπερ μάρκετ με σενάρια "τι θα έκανες αν", στην παραλία, στον δρόμο, στο σπίτι, μα και αποσπώντας πληροφορίες για το πως πέρασαν στο σχολείο για να δω μήπως υπήρχε κάποιο πρόβλημα που είχαν έρθει αντιμέτωπες, ώστε να δώσω την επιστημονικά σωστή, διαπαιδαγωγική λύση, όπως είχα εκπαιδευτεί στην σχολή στο κομμάτι της παιδικής ψυχολογίας. Και πραγματικά, καθημερινά έβλεπα, ότι υπήρχαν τα μικροπροβλήματα και μπορούσα επιτέλους να δώσω την λύση και την κατάλληλη συμβουλή.

Μία οικογενειακή φίλη, μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα, ζήτησε την βοήθειά μου στην κατάλληλη εκπαίδευση της κόρης, της πάνω σε κάποια προβλήματα ενδοσχολικής βίας που αντιμετώπιζε, όπου και δέχτηκα αμέσως.

Πολύ γρήγορα τα παιδάκια έγιναν τρία και από τρία έγιναν τέσσερα μέχρι που σε ένα μηνα έφτασαν τα έξι!!

Τότε το συνειδητοποίησα...!!

Δεν ήμουν ο μόνος που κάποτε είχα αυτές τις απορίες για τα δικά μου παιδιά!! Ήταν και άλλοι...!!

Έτσι αποφάσισα πως αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να μοιραστώ με όλους τους γονείς!!

Και τα τμήματα παιδικής αυτοάμυνας, γεννήθηκαν!!

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζουμε το υπερήφανο και αξιόλογο έργο μας για δεύτερη σεζόν, έχοντας στο πλευρό μας μια ομάδα ειδικών και παιδαγωγών, με αμέριστη αγάπη προς τα παιδιά, πάθος, ήθος και ευχαρίστηση!!

Το χαμόγελο και η ευχαρίστηση των παιδιών, αφήνει πάντα και σε εμάς, ένα μεγάλο χαμόγελο στο τέλος κάθε μαθήματος!!

Τα παιδιά θέτουν σε εφαρμογή ΆΜΕΣΑ στην καθημερινότητά τους όλα όσα εκπαιδεύονται και φροντίζουν πάντα να μας ενημερώνουν με καμάρι γι αυτό!!

Δεν είναι απλά άλλη μια πολεμική τέχνη, τα παιδιά διδάσκονται τρόπους αντιμετώπισης, αποκλιμάκωσης και αποφυγής λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας στο σχολείο, στο δρόμο, από ένα άλλο παιδί ή έναν ενήλικα, σωστή μέθοδο τυχαίας πτώσης χωρίς τραυματισμό, επίγνωση του περιβάλλοντα χώρου, ισορροπία και προσανατολισμό, αυτοάμυνα και αυτοπροστασία σε καθημερινά προβλήματα πάσης φύσεως, έλεγχο του στρες και αντιμετώπιση του φόβου, συνεργασία, εξωστρέφεια, κοινωνικότητα, ευγένεια, πειθαρχεία, επίγνωση των κινδύνων και πρόληψη αυτών, πως να δέχονται την ήτα και να είναι μέρος μιας ομάδας, μυστικά, ιστορίες, παιχνίδι, διασκέδαση, άσκηση, ευλυγισία, μυϊκή ενδυνάμωση, απώλεια λίπους και δεκάδες άλλα!!

Η εκπαίδευση δεν τελείωσε στην σχολή εκπαιδευτών, δεκάδες βιβλία και σεμινάρια συνεχίζουν να μας κρατούν ενήμερους στα νέα δεδομένα και στις νέες μεθόδους!

Ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς όλους εσάς τους γονείς και τα παιδιά για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μας δίνετε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας σε ότι και αν χρειαστείτε!! Δεν είμαστε φίλοι, δεν είμαστε ομάδα, ειμάστε πλέον, μια ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ!!!


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
bottom of page